Crash When Running run-safari

# Assaf Inbal (20 hours ago)

Hey,

I’m trying to build and run (top-of-branch) WebKit to debug some weird behaviour and am running into some issues. I compiled everything on macOS with ./Tools/Scripts/build-webkit --debug which seemed to work just find but when I go ahead and run Safari via ./Tools/Scripts/run-safari --debug I get an exception and the program exits: 2019-04-10 14:34:38.256 SafariForWebKitDevelopment[644:9602] * Terminating app due to uncaught exception 'NSInvalidArgumentException', reason: 'Related web view <WKWebView: 0x7fbc8752ce00> has data store <WKWebsiteDataStore: 0x7fbc872856e0> but configuration specifies a different data store <WKWebsiteDataStore: 0x7fbc87562590>'

Not sure what this means exactly and couldn’t find anything similar online.

Any help would be appreciated.

Contact us to advertise here
# Chris Dumez (14 hours ago)

Oh, I am responsible for this. This is due to an incompatibility between the very recent WebKit you built and the older system’s Safari. I will look into fixing this shortly, thanks for letting me know.

--  Chris Dumez

# Assaf Inbal (14 hours ago)

Thanks for the update! Since I don’t really need the bleeding-edge, can you tell me which tag/commit of WebKit I can use which should be compatible?

Thanks in advance!

# Chris Dumez (14 hours ago)

Yes, this commit broke it: trac.webkit.org/r243320, trac.webkit.org/r243320

--  Chris Dumez

# Chris Dumez (12 hours ago)

Bug 196777 bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=196777 will fix this.

--  Chris Dumez

# Assaf Inbal (3 hours ago)

Great, thanks! I was able to start Safari and reproduce my issue. Now to figure out what’s going on...

Want more features?

Request early access to our private beta of readable email premium.