Having trouble building

# Ken Russell (5 days ago)

Recently I upgraded to Xcode 11.0 and re-synced to top-of-tree WebKit. With a clean WebKitBuild directory I'm seeing the following build error:

$ ./Tools/Scripts/build-webkit --release > build-log.txt

...

In file included from /Users/kbr/src/WebKit/WebKitBuild/Release/DerivedSources/WebKitLegacy/unified-sources/UnifiedSource20-mm.mm:4: /Users/kbr/src/WebKit/Source/WebKitLegacy/mac/WebView/WebHTMLView.mm:222:5: error: use of undeclared identifier '_subviews'; did you mean 'subviews'? _subviews = subviews; ^~~~~ subviews /Users/kbr/src/WebKit/Source/WebKitLegacy/mac/WebView/WebHTMLView.mm:220:63: note: 'subviews' declared here

  • (void)_setSubviewsIvar:(NSMutableArray<__kindof NSView *> *)subviews {
                                                            ^
    
    /Users/kbr/src/WebKit/Source/WebKitLegacy/mac/WebView/WebHTMLView.mm:222:15: error: explicitly assigning value of variable of type 'NSMutableArray<__kindof NSView *> ' to itself [-Werror,-Wself-assign] _subviews = subviews; ~~~ ^ ~~ /Users/kbr/src/WebKit/Source/WebKitLegacy/mac/WebView/WebHTMLView.mm:228:30: error: use of undeclared identifier '_subviews' return (NSMutableArray )_subviews;
                           ^
    
    3 errors generated.

Has anyone else run into this?

Thanks,

Contact us to advertise here
# Tim Horton (5 days ago)

On Oct 4, 2019, at 8:55 PM, Ken Russell <kbr at google.com> wrote:

Hi,

Recently I upgraded to Xcode 11.0 and re-synced to top-of-tree WebKit. With a clean WebKitBuild directory I'm seeing the following build error:

What OS are you on?

You might want to peek at bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=199705

# Ken Russell (4 days ago)

On Sat, Oct 5, 2019 at 1:11 AM Tim Horton <timothy_horton at apple.com> wrote:

On Oct 4, 2019, at 8:55 PM, Ken Russell <kbr at google.com> wrote:

Hi,

Recently I upgraded to Xcode 11.0 and re-synced to top-of-tree WebKit. With a clean WebKitBuild directory I'm seeing the following build error:

What OS are you on?

You might want to peek at bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=199705

macOS 10.14.6, Xcode 11.0 from the App Store.

Looks like the same problem. Could anyone from Apple please try to help fix this? I posted a hack workaround on the bug but don't know enough Objective-C to guess at a correct fix.

Thanks,

# Maciej Stachowiak (4 days ago)

On Oct 5, 2019, at 9:36 PM, Ken Russell <kbr at google.com> wrote:

On Sat, Oct 5, 2019 at 1:11 AM Tim Horton <timothy_horton at apple.com <mailto:timothy_horton at apple.com>> wrote:

On Oct 4, 2019, at 8:55 PM, Ken Russell <kbr at google.com <mailto:kbr at google.com>> wrote:

Hi,

Recently I upgraded to Xcode 11.0 and re-synced to top-of-tree WebKit. With a clean WebKitBuild directory I'm seeing the following build error:

What OS are you on?

You might want to peek at bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=199705, bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=199705

macOS 10.14.6, Xcode 11.0 from the App Store.

Looks like the same problem. Could anyone from Apple please try to help fix this? I posted a hack workaround on the bug but don't know enough Objective-C to guess at a correct fix.

Does the new patch from Mitz fix the build for you?

# Ken Russell (3 days ago)

On Sun, Oct 6, 2019 at 4:05 PM Maciej Stachowiak <mjs at apple.com> wrote:

On Oct 5, 2019, at 9:36 PM, Ken Russell <kbr at google.com> wrote:

On Sat, Oct 5, 2019 at 1:11 AM Tim Horton <timothy_horton at apple.com> wrote:

> >

On Oct 4, 2019, at 8:55 PM, Ken Russell <kbr at google.com> wrote:

Hi,

Recently I upgraded to Xcode 11.0 and re-synced to top-of-tree WebKit. With a clean WebKitBuild directory I'm seeing the following build error:

What OS are you on?

You might want to peek at bugs.webkit.org/show_bug.cgi?id=199705

macOS 10.14.6, Xcode 11.0 from the App Store.

Looks like the same problem. Could anyone from Apple please try to help fix this? I posted a hack workaround on the bug but don't know enough Objective-C to guess at a correct fix.

Does the new patch from Mitz fix the build for you?

Just updated the bug - Mitz's patch fixed the build, and incorporating Alexey's suggestion should hopefully get it to pass the style checker. Thanks everyone for your help!

Want more features?

Request early access to our private beta of readable email premium.